سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی ، با اشاره به آخرین پیگیریهای این فراکسیون در حوزه مقابله با پدیده ریزگردها، گفت: درباره مسئله ریزگردها در جلسه اخیر کمیسیون مفصل بحث شد و عنوان شد که چه معنایی دارد که امروز برای دولت مشخص نیست منشأ ریزگردها کجاست و عدهای منشأ آن را داخلی و عدهای دیگر منشأ بروز آن را خارجی میدانند.
وی افزود: مسئله دیگری که وجود دارد این است که طی هفته گذشته شاهد بودیم ظرف کمتر از ۲۴ ساعت یک مقام مسئول عامل بروز ۷۰ درصد از ریزگردها را داخلی ۳۰ درصد را خارجی و مقام مسئول دیگر عامل ۷۰ درصد را خارجی و ۳۰ درصد را داخلی عنوان میکند، این مسئله نشان میدهد که سازمانهای مرتبط علاوه بر ضعف در حوزه تحلیل اطلاعات، در زمینه جمع آوری اطلاعات نیز دچار نقصانهایی هستند.
رفیعی خاطرنشان کرد: البته در جلسه اخیر فراکسیون محیط زیست که مسئولان سازمانهای زمین شناسی، هواشناسی، محیط زیست، علوم پزشکی شهید بهشتی و اهواز حضور داشتند، از سوی مهمانان عنوان شد که منشأ وقوع هر پدیدهی ریزگرد به شکل مجزا مورد ارزیابی قرار میگیرد، بنابراین علت تفاوت نظرات در مبدأ بروز ریزگردها در شهرهای مختلف همین مسئله بوده است. به طور مثال بسیاری از کارشناسان منشأ آخرین ریزگرد تهران را اراضی پیرامون پایتخت عنوان کردند.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: مسئلهای که در این جلسه مورد تاکید ما قرار گرفت این بود که به هر حال در این ۱۰ سال که موضوع ریزگرد به طور مجزا در حال بررسی است، باید از سوی سازمانهای مسئول، برآیند اطلاعاتی از میزان و منشأ ریزگردها بدست میآمد که متاسفانه حاضران این نشست توضیح قانعکنندهای در این رابطه نداشتند.
وی ادامه داد: همچنین در حالی که بودجهای ۳ هزار میلیارد تومانی برای شناسایی و مقابله با پدیده ریزگردها در اختیار سازمانهای ذیربط قرار گرفته اما با این حال در حوزه تجهیزات ارزیابی هواشناسی نیز دچار کمبود هستیم که جای تعجب دارد. همچنین علاوه بر کاستیها و ضعفهای سختافزاری، مسئله دیگری که موجب نارضایتی عمومی شده، بیبرنامگی و سردرگمی سازمانهای مرتبط در مواجهه با ریزگردها است، موضوعی که در وقوع ریزگرد اخیر در تهران و برخی دیگر از شهرستانها خودنمایی میکرد.
رفیعی با بیان اینکه ۴ گلوگاه در بحث مدیریت پدیده ریزگرد وجود دارد که دو مورد آن در حوزه اتخاذ تدابیر پیشینی و دو مورد آن اقدامات حین بحران و پسینی بود، عنوان کرد: خروجی نشست اخیر با مسئولان مرتبط با مسئله ریزگرد مقرر شد مکاتبهای در این حوزهها با شخص رئیسجمهور داشته باشیم تا با توجه به دغدغه جدی ایشان در حوزه محیط زیست مسئله آلودگی هوا و گرد و غبار به یکی از موضوعات مورد توجه در جلسات سران قوا بدل شود.
نظر شما